zondag 2 december 2007

Tranquilo, tranquilo. Mañana, mañana.

Zoals jullie kunnen zien is het inmiddels al weer 2 weken geleden dat ik iets geschreven heb. Het is niet zo dat ik dat niet wil hoor. Maar er gebeurt gewoon te weinig om er een heel verhaal aan te wijden. Maar de gedachten naar dit mooie uitzicht blijft bij ons de moed erin houden.

Het enigste wat er sinds 2 weken te melden is, is dat we eindelijk 1 offerte binnen hebben van het te bouwen huis. Deze was dan ook aan de prijs waarop we gehoopt hadden. Oftewel een goede "prijs/kwaliteit" verhouding. Het is dan ook niet toevallig dat deze aannemer ons heel vertrouwd overkwam. Ik weet dat dit niet alles wil zeggen, en zeker niet in Spanje. Het is maar voor ons eigen gemoedsrust. Het was redelijk professioneel uitgewerkt.

Omdat wij niet het technisch Spaans kunnen lezen en schrijven hebben we Hogar Creativo gevraagd om dit voor ons te vertalen. Zij zouden hier over een paar dagen op terugkomen. Wij kijken er rijkhalsend naar uit. Hieronder zie je een plattegrond van hoe het er uit zou komen te zien. Hierbij komt natuurlijk nog een zwembad met een apart huisje waarin nog eens 2 kamers gerealiseerd moeten worden.



Maargoed, het blijft nog steeds afwachten of de gemeentelijke registratie krijgen van de "Vivende en construccion". Pas als die er is kunnen we in onderhandeling met de verschillende banken voor onze hypotheek. Heb net voor het plaatsen van dit bericht nog een mailtje weggedaan naar Manzanares om de zaak nog eens te bespoedigen. Maar het duurt zoals gewoonlijk weer erg lang. En ja ik weet het, zoals Paul en Patricia (klik op deze link om hun verhalen te lezen) al eens op hun weblog geschreven hebben, je moet Spanje niet willen veranderen. Anders kunnen we net zo goed hier blijven. Dus we wachten maar weer geduldig af.
We hopen toch wel dat er voor eind december alles in kannen en kruiken zit. Ik houd je weer op de hoogte als er weer meer bekend is.

1 opmerking:

Patries zei

Hopen dat jullie een leuk Sint of Kerstkadootje krijgen van de gemeente!!

Groetjes aan de Sint want ja die is natuurlijk in Nederland :-)