zaterdag 11 juni 2011

Voorjaar in Spanje bij Casa las Olivas

Zo in het voorjaar is het tijd om in en om het huis alles weer in orde te brengen. Zo moeten we werken aan de tuin en hebben we het terrras schoongespoten met de hogedrukspuit. Op dat moment komen er ook diverse dieren te voorschijn die je normaal niet zo vaak ziet. Ik moest bij onderstaande foto wel Betty even roepen dat ze snel het fototoestel moest gaan pakken, anders was deze misschien wel weggelopen.

Snel, Betty, snel, dadelijk is hij weg...hahaha.

Ook kwan onze waakhond Bobbi ineens binnengehold achter iets aan wat we in eerste instantie dachten dat ze gewoon achter haar speeltje aan zat. Maar ze had toch wel op iets anders gejaagd dan alleen haar speeltje. Deze hagedis zat mooi achter de speculaasplanken die we op de grond hebben staan in de woonkamer. We hebben hem met z'n 2-en gevangen in het schepnet van het zwembad en daar weer een handoek overheen. Dat viel nog niet mee hoor, die beesten zijn razendsnel. Ene...deze was van zijn hoofd tot het puntje van zijn staart zo ongeveer 35 / 40 cm lang. Maar we hebben hem weer hhelhuids in het veld losgelaten.

En mooi geel/groen dat ie was. Prachtig.


Intussen hebben we ook het fooiengeld weer goed besteed. Een 2-tal boompjes erbij gekocht, een granaatappel en een nispero. De nispero is in Nederland wat minder bekend maar het is een zeer lekkere vrucht. Inmiddels staan deze in de volle grond en moeten ze nog veel water krijgen elke dag.

Granaatappel en een Nispero.

Natuurlijk hebben we ook weer wat verse kruiden erbij gekocht zoals munt, basilicum en citroentijm. Ook hebben we zaadje van groene pepertjes en paprika's in potjes gedaan en die beginnen inmiddels ook al uit te komen. Over een paar weken verpotten in grotere potten en hopen dat we snel onze eigen vruchten eruit kunnen plukken.

Basilicum en munt voor een overheerlijke pasta schotel.


De zaadjes hebben we op de tafel geplaatst zodat we ze goed bij kunnen houden. Er is ook nog wilde orchidee boompjes en Nispero gezaaid en achter zijn we bezig om te kijken of er Jacaranda zaadje uit willen komen. Vol verwachting klopt ons hart...waar heb ik dat toch meer gehoord ???


Onze stek-zaaitafel weer goed in de olie gezet.
Inmiddels hebben we ook tijd vrij kunnen maken om het pad van de yurt naar de badkamer te bestraten. Dit natuurlijk met hetzelfde natuursteen als het terras en badkamer zelf. Ook hebben we al een doek gekocht wat als afdak boven het etrras moet gaan dienen. DInsdag de palen die we daarvoor nodig hebben halen, dan kunnen ze woensdag geolied worden. Als Jos weer tijd heeft gaan we dit bouwwerk opzetten en meteen een buitenlamp eronder hangen.


Onze opzichter kijkt in de aanhanger of we wel de goede materialen gebruiken.


Betty heeft een nieuw binnendoek laten maken van de stof die ze in Malaga gehaald heeft. Ook deze moet er aankomende week in komen hangen zodat we dan nog 1 keer nieuwe foto's kunnen gaan maken om hem op de website te plaatsen. Maar het ziet er supergezellig uit en de mensen die erin geslapen hebben vinden het geweldig. Kijk maar eens op het gastenboek van onze website www.casalasolivas.com


De Yurt nadert zijn voltooing.


Doordat de yurt inmiddels ook al geboekt is door diverse mensen was dit een mooie gelegenheid om met 8 personen te gaan BBQ-en. Heb ik eindelijk ook mijn schort kunnen uitproberen die ik van mijn "oud" collega's van de MCB heb gekregen.


MCB-ers, kunnen jullie de tekst lezen ??


En het klopt nog ook. Door mijn baas (vrouw) ben ik hierbij aan het werk gezet om de mensen op onderstaande foto te voorzien van een mooi stuk net niet verbrand vlees, haha. En dat is nog gelukt ook. Had trouwens een verschrikkelijk lekker recept voor gemarineerde zalm voor op de bbq gevonden. Mjammie, wat was die lekker zeg.

Lekker BBQ met de gasten.


Hierbij ook nog een leuke foto die we toegezonden hebben gekregen van 2 fietsers die hier overnacht hebben, waar we een leuke avond mee hadden. Echte sportmannen, dronken geen wijn, haha, hoe meer ze op hadden des te spannender de verhalen.

Op deze foto is te zien dat we een nieuwe kast gekocht hebben voor in de buitenkeuken, gemaakt door onze Jossie en hangt mooi in onze keuken. Oh ja. Opgehangen met Hennie want anders was dit niet gelukt.

We hadden veel hulp aan Hennie en Roland (of Antoon of Jos) met het weghalen van het onkruid. Hé mannen wanneer komen jullie weer..het heeft weer geregen en er staat weer behoorlijk wat. Nee hoor, deze keer gaat er de verdelger op, het blijft terugkomen.

Leuke foto gekregen van onze gasten Leo & Rob, alias de fietsers.


Heb nog veel foto's van de natuur en hele mooi van onkruid ?? Dezekomen de volgende keer.

2 opmerkingen:

Anne zei

Dat doen jullie goed, chicos. Het ziet er heerlijk uit allemaal. Kunnen niet wachten om ook een keer te komen BBQen met jullie. (Of een glaasje cava te drinken). Fijn seizoen gewenst.

Dennis & Edwin zei

Hi Guys!

Jullie hebben het super voor elkaar!
Lijkt alweer zo lang gelden dat we bij jullie waren...
We missen jullie!