zondag 13 november 2011

Het Spaanse ritme zit er al in, mañana, mañana.

Zo mensen, het heeft weer lang geduurd voordat er weer eens een update kwam....maar hier is die dan eindelijk. We hebben het dan ook wel erg druk gehad met onze B&B Casa las Olivas Een verscheidenheid aan leuke en gezellige gasten gehad. Altijd leuk om ieder zijn verhaal te horen vertellen,vaak onder het genot van een heerlijk drankje. Elk jaar zijn er ook wel weer een aantal mensen bij die op bezoek komen om eens te kijken hoe een B&B bij een ander gerund wordt en meestal omdat ze zelf naderhand ook een B&B willen starten. De leuke gasten daarvan waren toch wel Spaans Verlangen en Spaans Geluk we hopen hun hier snel weer te mogen ontmoeten maar dan in hun B&B.

Robert en Patrick moesten achter in de bak mee on uit te gaan eten, LOL

Ook zijn er weer veel van onze lieve vrienden op bezoek geweest, sommige maar 1 dag zoals Jolanda & michel met hun kinderen, maar er zijn er ook bij die 16 dagen blijven zoals Hennie & Wilma. Die zelfs in de toekomst ook een huis rond Álora willen gaan kopen. Wij hopen natuurlijk heel snel zodat we vaak een rozeetje samen kunnen drinken, hik.

Schaaltje koude tapa's om even lekker de smaak van Andalusië te proeven.

Natuurlijk hebben we ook weer voor onze gasten zo heerlijk mogelijk proberen te koken. Hieronder een paar foto's van een weblog over lekker eten van collega vrienden van ons in Spanje. Dus als je eens lekker Spaans wil gaan koken kijk dan eens op deze pagina. Buenas Comidas España


Vijgen gevuld met geitenkaas met daar omheen serranoham.
Ook laten we bij voldoende animo een Spaanse dame vanuit het dorp bij ons de echte Paella maken op Andalusische wijze. En lekker dat die is, mjammie. Zeer leuk voor de gasten om te zien hoe zij die maakt en ook wij kunnen dan lekker met een wijntje in de hand staan toekijken.

Spaanse stoofschotel met rode wijn en Chorizo, ook heel lekker.

Verder zijn we weer veel aan onze B&B aan het verbeteren en vermooien (is dit goed Nederlands, haha). Zie hieronder ons Bettyke maar eens hakken. Het oude stucwerk moest er eerst af eer we er mooie Marokaanse tegels tegen konden plakken. Maar wordt ook weer heel mooi.

Betty op karwei, haha, heeft ook haar werkkleding aan, haha.

Ook hebben we een natuurlijke schutting gemaakt om de troep die ik meestal laat slingeren te verbergen. We hebben zaadjes van Margreet gekregen van "Luffa" een sponskomkomer. Jahaa, ook ik ben zeer benieuwd als deze uitkomen, het schijnt dat je je eigen ermee kunt scrubben in bad. Zal toch wel lekker zijn...of niet dan ;-) Hieronder staan ze net in de grond.

Luffa, oftewel sponskomkomer in onze tuin.

Natuurlijk is tussentijds de yurt ook steeds mooier geworden met verschillende aanpassingen. Maar nadat we de zus van Betty op bezoek gehad hebben zijn we de yurt langzaam af gaan breken. We hebben er een leuk seizoen mee gedraaid en zijn er zeer tevreden over. We hebben de yurt zelfs al 4 weken vast staan voor volgend seizoen, goed hé.

Nu is het tijd voor de jaarlijkse onderhoud aan de yurt, de isolatie is inmiddels al gelucht en gereinigd en ligt klaar voor het volgend seizoen.

Lekker Spaanse gebakjes

We hebben ook gasten gehad die een aantal nachten bij ons verbleven en daarna doorreden naar een andere B&B elders in Andalusië. Maar we kregen dezelfde avond al telefoon of ze weer terug konden komen want het was bij die andere B&B niet zo gezellig, jammer maar goed voor ons want wij vonden het juist heel gezellig met hun. Wij hebben voor een heerlijke tapasavond gezorgd bij terugkomst terwijl hun een overheelijk toetje hadden meegenomen. De grootste verrassing was pas toen hun vertrokken waren en we in de badkamer deze lieve briefjes tegen kwamen.

Lief hé, dat doet je toch wel goed.


Ook zijn er "nieuwe" vriendschappen ontstaan tussen de gasten en ons. Zoals je hieronder kunt zien is Bobbi Astrid al aan het uithoren geweest tijdens het zonnebaden. En zij vond het goed;-) Wij vonden het ook zeer gezellig en leuk om Kees en Astrid hier te mogen ontvangen die onwijs veel dezelfde ideeen als ons hebben. Gewoon griezelig, haha, dezelfde humor, gesprekstof over alles wat er te zien en te doen is en als het serieus wordt zijn het "no nonsens" mensen.

Bobbi als spion om Astrid uit te horen.

Ook kan ik vertellen dat we nog steeds Spaanse les hebben van Crissy en dat begint nu toch wel vruchten af te werpen. Het gaat ons allebei steeds beter af.

Ook de andere bezigheden nemen veel tijd in beslag, momenteel is het ontzettend druk met mensen die huizen willen kopen in het binnenland van Andalusië via de Aloramakelaar. En natuurlijk ben ik sinds een paar maanden ook actief aan de Costa del Sol waar we momenteel veel huizen aan het opnemen zijn. De eerste aanvragen via una casa España beginnen nu binnen te komen.

Ook help ik tegenwoordig af en toe mee met een verhuisbedrijf die van Nederland naar Spanje verhuist en weer terug natuurlijk. Omdat de loods van Stealth verhuizingen bij ons in Álora ligt heb ik aangeboden om deze bij te houden, en met succes tot nu toe. ;-)

En natuurlijk vraagt ons Joske (Trailworks) of ik af en toe kom helpen (als domme kracht zegt hij) dus zal hij mijn proffesionele inzicht wel nodig hebben. Haha.


Kozijn voor de buitenkeuken in aanbouw.

Momenteel zijn we bezig met een kozijn bij de buitenkeuken te plaatsen en gaan we volgende week beginnen met het schilderen/witten van onze casa.

Later meer hierover.

Nu snaveltjes toe en oogjes dicht...weterusten

2 opmerkingen:

Spaansverlangen zei

Hola Chicos!
Goed te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Jullie hebben dan ook een heerlijk plek.

Wij zitten hier weer achter ons bureautje weer weg dromen....

Veel succes en hopenlijk tot snel!

Dennis & Edwin

angelosam123 zei

Wow! Geweldige foto's en een zeer mooi het delen van informatie, ik waardeer uw blog over spanje. Bedankt voor het publiceren.