zaterdag 25 augustus 2007

Wekelijkse update (we gaan proberen dit vol te houden)

Vanaf nu willen we jullie op de hoogte gaan houden van wat er nog allemaal loopt om onze droom waar te maken, om een Bed & Breakfast te openen in de omgeving van Alora of Valle de Abdalajis.

Momenteel hebben we twee aanbiedingen lopen die nog in het onderzoekstraject zitten.

De eerste zijn jullie al van op de hoogte gesteld. Dit is dat grondstuk van 10000 m2 net buiten Alora dat gesplitst moet worden. Hierop zullen we een huis moeten laten bouwen door een aannemer. De splitsing van het grondstuk wordt door de gemeenteraad in september besproken. De maand augustus is het in Spanje vakantie, dus zeker de gemeente werkt dan niet. Wel hebben we een brief ontvangen van de eigenaar van het plot dat hij er van overtuigd is dat alles geregeld is voor het eind van september. En dat hij zorg draagt voor alle kosten om dit waar te maken (dacht ik ook) en dat zelfs de eerder overeen gekomen verkoopprijs naar beneden ging voor ons geduld en vertrouwen. Dan kan die prijs dus nog wel iets lager, niet dan. Maar dat is voor de volgende onderhandelingen die er eventueel aan gaan komen als we voor dit beslissen.

Voor het het 2de stuk grond wat we op het oog hebben gaat het om 12000 m2 die meer richting Valle de Abdalajis ligt. Hier staat al een ruwbouw karkas op, maar is illegaal gebouwd, en moet gelegaliseerd worden. Dit schijnt mogelijk te zijn, maar ook daar moeten we wachten tot ze alles uitgezocht hebben. Tevens is de eigenaar op hun kosten al een taxatie aan het laten maken voor bij banco Rural de Granada een hypotheek los te krijgen. Als dit goedgekeurd wordt is het wel redelijk snel gereed voor verhuur. Hier moet wel het een en ander nog aan gebeuren, maar ik denk dat het een stuk sneller zal gaan dan als je iets helemaal vanaf het begin moet opzetten, inclusief besprekingen met aannemers.

Hieronder het uitzicht vanaf deze locatie, in de verte zie je Valle de Abdalajis liggen.


Zo, vanaf nu zullen we proberen jullie wekelijks te updaten over onze grote stap.

1 opmerking:

Patries zei

De volhouder wint!

Groetjes
P&P