maandag 8 oktober 2007

Krom Nederland, Traag Spanje.

Nou, krom Nederland hebben we deze week weer in de krant kunnen lezen. Een man die zijn eigen spullen wilde bewaken, heeft een inbreker neer geslagen en moet hiervoor 6 maanden de gevangenis in. Hoe krommer kan het. Zo'n inbreker moet je bijna dood je huis/winkel uit mogen slaan. Weten ze ten minste dat ze van de spullen (waar jij hard voor hebt moeten werken) af moeten blijven. Maar ja, dit is het recht (krom) in Nederland.

Maar Spanje heeft ook wel iets, daar gaat alles zeer traag. Zelfs als je een bod doet op een object duurt het een week voordat ze terug reageren. En daarna willen ze dan wel binnen een paar dagen antwoord hebben op hun tegenvoorstel. Of als je andere informatie aanvraagt bij dezelfde verkopend makelaar wordt er ook niet snel gereageerd. Onze aankoop makelaar Hogar Creativo zit toch wel weer een aantal kilometers van Alora af om daar goed de controle over te houden. Ik denk dat de afstand van Frigiliana naar Alora ruim 100 kilometer is en dan moet je ook nog langs het drukke Malaga af, waar je bijna zeker in een file belandt. Ik snap ook wel dat hun niet overal kunnen zijn. Het is alleen jammer van de (Engelse) verkoopmakelaar Alora Properties die zo traag handelt. Je zou zeggen dat ze geld willen verdienen daar. Maar zelfs dat lijkt wel eeuwen te duren.

We hebben maar weer een retourtje Malaga geboekt om er zelf eens te gaan kijken. Als je er zelf bent gaat alles ineens 10 x sneller. Nou gaan wij zelf ook naar Spanje voor die rust, maar je wilt wel dat het allemaal sneller gaat dan zoals het nu gaat. Van 4 tot 11 november zijn we samen met onze vrienden Stef en Jacky weer in Alora bij Sjaak en tante Wil. Het is jammer dat we zo vaak moeten gaan (ook wel een beetje lekker) maar elke keer met een retourtje en een huurauto en eten en drinken zijn we toch een kleine 1000 euro kwijt. Dit is inmiddels alweer de 7e keer dat we daar naartoe gaan op huizenjacht. Toch minimaal 5000 euro minder te besteden aan een aankoop.
Hopen dat we deze reis eens iets definitief kunnen maken in onze zoektocht. Het enigste wat we willen is een datum om naartoe te leven. Het zal er toch wel ooit van komen, niet dan. het is misschien ook zoals een goed spreekwoord zegt "goed werk heeft tijd nodig".
Ik houd jullie op de hoogte.
Na dat weekje zullen we ook weer voldoende foto's hebben om te plaatsen. Is altijd leuk om het een en ander van daar te zien.

Geen opmerkingen: