woensdag 11 juli 2007

Eerste bezoek met makelaars

Nu we een weekje gepland hadden, en de afspraken met de makelaars hadden staan, konden we eens oriënterend door andalucië trekken.
Intussen op 2 plaatsen een Bed & Breakfast besproken. Hopende hier ook nog iets van te leren. De eerste was bij een Engels gezin waarbij het huis uitzicht had op het meer Vinúela. Het uitzicht was heel mooi, maar de rest was zeer saai.
Van hieruit op naar de eerste makelaar. Deze heeft een schitterende website en heeft er zelfs best leuke huizen op staan, je kan zien dat fotograferen zijn hobby is. Deze redelijk brutale makelaar wilde alleen maar met ons meerijden, mee roken / drinken en als je niet goed reageert op zijn woningen gaat hij moeilijk kijken.
De dag daarna nog eens rondgereden door de Axarquia om te kijken of dit voor ons gevoel de plaats zou kunnen zijn waar wij willen leven. Veel van de kust en het binnenland gezien.
Dag daarna afgesproken met een belgisch koppel dat we ontmoet hadden op een beurs in Nederland. Met hun kennis in het bouwen van huizen is er wel iets extra's toegevoegd aan hun visie om huizen te verkopen. Als we gaan kijken bij diverse woningen worden er al meteen plattegronden getekend om te kijken om er mogelijkheden zijn voor extra kamers voor de B&B. Hierbij wordt bij het bezichtigen van de huizen ook de bouwtechnische staat nagekeken. Hier hadden wij toch wel een goed gevoel over.
Weer een dag rond gereden van het oosten van Malaga naar het westen, regio Guadalhorce. Hier kwamen we uit bij een B&B gerund door een zeer aardig Belgisch koppel. Deze hadden zeer mooie en romantische kamers en een prachtig uitzicht. Je kon merken dat ze uit de horeca kwamen, ze waren ontzettend gastvij voor hun klanten. We hebben nog steeds contact met hun. En natuurlijk ook daar weer veel opgestoken over het runnen van een B&B.
Van daar uit een andere makelaar getroffen waarmee we naar een huis in Pizara zouden gaan kijken. Dit hadden wij op internet gezien en dat leek ons wel iets wat verschillende mogelijkheden had. De makelaar uit Marbella kwam met een spiksplinter nieuwe BMW 7 serie ons een huis verkopen. Hmm. zit veel verdient aan huizen verkopen in Spanje. Op dat moment denk je al "Maar niet van mijn centen". Het huis zag er mooi uit en er lag een grote schuur langs waar volgens hem wel zeker 6 studio's van gebouwd konden worden. Hij zou navragen bij de gemeente of dat bouwen allemaal officieel mogelijk was. Wij willen niets illegaals bij ons huis hebben.
Na 2 weken wachten op dit antwoord hebben wij dat belgisch makelaars koppel gevraagd of ze dat voor ons uit konden zoeken. Binnen 3 dagen hoorden we al dat er met die schuur niets mogelijk was. Het antwoord van die makelaar uit Marbella kwam pas 2 maanden later.
Ook hier weer rondgereden langs de kust en veel dorpen in het binnenland. Wij hadden zelf hier een beter gevoel dan te westen van Malaga. Zeker het dorp Alora heeft onze harten gestolen.
Daarna nog met een makelaar uit Puerto Banús rondgereden. Deze liet ons alleen maar huizen zien die 100 tot 150 duizend boven ons budget zaten. Dus halverwege deze trip afgebroken om dan maar te gaan genieten van het mooie weer en eens gebruik te gaan maken van het mooie zwembad bij de B&B. We hebben gehoord dat deze makelaar inmiddels niet meer bestaat, naar onze mening was dat wel duidelijk.

Dus na 1 week hadden we toch wel het één en ander bereikt.
We wisten dat we wilden wonen in de buurt van Alora, we wisten wat voor soort huis we wilden, al was dit een ruim begrip, en we wisten met welke makelaar we verder wilden.

Nu konden we thuis eens wat gerichter gaan kijken op internet en nutuurlijk hielden wij contact met het belgisch makelaars koppel, Hogar Creativo.

Wordt vervolgd

2 opmerkingen:

Patries zei

Wat een leuke blog!
Ik hoop dat het allemaal gelukt is met de plannen in Alora?

Hasta la vista!
Paul & Patricia

Frank en Betty Rooijakkers zei

Hey, leuk. De eerste reactie. Jullie zijn er snel bij.

Haie
Frank & Betty