vrijdag 6 juli 2007

Totstandkoming van de emigratie ideeën

De vraag is nu altijd, "Hoe kom je toch op het idee om naar Spanje te gaan emigreren?"
Voor het antwoord moeten we terug in de tijd.
Toen we zo'n 18 / 19 jaar waren hebben we al eens overwogen om te emigreren. Het idee was om naar Australië te gaan om daar een bakkerij over te nemen. Doordat één van ons twee bang was dat er heimwee zou gaan komen is dit toen op de lange baan geschoven.
We zouden een paar jaar later het nog wel eens bekijken. Maar zoals zo vaak komt daar niets meer van terecht.
Totdat we een jaar of 15 geleden voor de eerste keer op vakantie naar Turkye gingen. Daar zagen we mogelijkheden om daar zoete koekjes te gaan importeren voor de turken en voor de aanstormende toeristen. Dit is helaas door omstandigheden in onze vriendenkring afgeketst.
Toch altijd al het idee gehad dat we ooit zouden gaan emigreren. Het antwoord daarop was dan dat dat wel zou gaan komen als we gepensioneerd zouden zijn.
Totdat we 2 jaar geleden ons huis te koop hadden gezet. Het was te groot voor 2 personen, dus wilden we graag wat kleiner gaan wonen. Als allereerste wilden we een klein bungalowtje in België gaan kopen. Dit was toch al weer vrij vlug van de baan.
Dan misscchien in Spanje een klein appartementje aan te kopen van de overwaarde, voor onze vakanties en voor als we gepensioneerd zijn.
Dan begint het pas. Je gaat surfen op internet voor wat er zoal te koop staat. Daar kom je naast mooie appertementen ook hele mooie kleine fincas tegen. Dan wordt het ideetje voor een vakantie appartement een groot idee om een finca te gaan kopen met een zwembad, dat we ook zouden kunnen verhuren als we er zelf niet zouden zijn.
Vlak daarna kwam zelfs het idee om daar een wat grotere finca te gaan kopen met meerdere kamers om er een Bed & Breakfast van te gaan maken.
Dit idee hebben we nog steeds.
Daarna volgen de beursbezoeken.

Hier de volgende keer meer over.

1 opmerking:

Roos zei

Hola,
Leuk om te lezen hoe emigratieplannen zo ineens kunnen ontstaan!!