maandag 9 juli 2007

Oriëntatie


Nu we wisten wat we wilden was het een beetje gerichter zoeken.
Als eerste zijn we gaan zoeken op internet naar typisch spaanse huisjes (finca's). Met natuurlijk de eis dat er voldoende kamers aanwezig waren of te creeren waren. Via het surfen op internet zijn we ook naar beurzen gegaan die in Nederland nog al eens gehouden worden. Meestal onder de noemer van een "second house" beurs. Hier worden natuurlijk toch weer andere verhalen verteld dan dat ze op internet staan.
Wij waren aan het zoeken in Andalucië ten westen van Malaga (rond Alora), op zo'n beurs wordt verteld dat we toch eens ten oosten van Malaga moesten gaan kijken. Het is daar stukken goedkoper en er is meer het oude Spanje te zien.


Alora


Dus informatie alom. Uit het internet gebeuren en uit de beurs bezoeken hebben we een aantal makelaars aangeschreven van allebei de streken. Een reis van een week geboekt waarin we van oost naar west zouden rijden om te kijken in welke streek we het beste zouden aarden.
De makelaars zo op onze route ontmoet, en een orienterend gesprek mee gevoerd.
De huizen ten westen zijn inderdaad een stuk goedkoper, maar meestal ook hoog in de bergen gebouwd. In het Oosten wat duurder maar het land is daar vlakker (glooiend).
Met 5 makelaars in een week rond gaan kijken levert ook weer een aantal verassende ontwikkelingen op.
Ik ga hier de volgende keer op terug komen.

Geen opmerkingen: