dinsdag 31 juli 2007

vervolg - Toch bouwen >>>>

Vorige keer te snel moeten stoppen en hierna is mijn computer gecrasht. Nu een andere in gebruik, hopen dat deze het wel goed blijft doen.

In juni weer eens terug gegaan om met de bank te praten, en ook die zag wel mogelijkheden. Er moest natuurlijk wel een schriftelijk bewijs komen dat het grondstuk gesplitst zou worden en dat er dat gedeelte ook de vereiste m2 gebouwd zou mogen worden. Toen de bankdirecteur dat ging vragen bij urbanismo was het allemaal mogelijk, alleen toen de taxateur dat ging vragen was het niet mogelijk ?? Ra, ra.
De verkopende partij werd hiervan op de hoogte gesteld en deze had net de grondverdeling laten passeren bij de Notaris. Als hij die terug kan draaien is er een andere regeling mogelijk om er toch de gewenste aantal m2 op te mogen gaan bouwen en daarna de grond pas te gaan splitsen. Dit wordt natuurlijk door de advokaat nog goed uitgezocht. Dit gaat tot zeker eind september duren eer dat we weten of het mogelijk is.

Nu willen wij natuurlijk onze droom zeker waarmaken, dus hadden we al een B plan klaarliggen voor de makelaar.

Dit is een nog niet afgebouwd huis aan dezelfde weg waar dat grondstuk aan lag. Een paar kilometer verder naar Valle de Abdalajis en een klein kilometertje van de weg af. Maar dat valt wel te overbruggen. Het is een mooi groot grondstuk met daarop vele olijfbomen en amandelbomen. Mooi uitzicht op een grote berg en op het dorp Valle de Abdalajis. De ruwbouw van het huis staat al en is aan te passen naar onze wensen.


Valle de Abdalajis


Maar het zou Spanje niet zijn als er weer eens iets niet helemaal klopt. Het huis schijnt een paar jaar geleden illegaal te zijn gebouwd maar nu in aanmerking te komen om gelegaliseerd te worden. Dit wordt momenteel ook uitgezocht door Manzanares of dit allemaal wel klopt. Ik ben benieuwd of dit weer allemaal mogelijk is.

Het is allemaal lang wachten op formaliteiten die je hier in Nederland in een week geregeld hebt en wat daar een maand duurt. Het is natuurlijk allemaal mañana, mañana en veel feestdagen. Maarja dat is óók waarvoor we daar naartoe willen.

We blijven vol goede moed en hopen dat het toch nog snel rond komt.

Geen opmerkingen: