maandag 16 juli 2007

Missers

In het vorige bericht hebben jullie kunnen lezen dat het huis in Pizarra niet doorging doordat er door een makelaar verkeerde informatie aan ons gegeven was. We zouden er volop kunnen bouwen en er een B&B beginnen. Maar goed dat onze makelaar alles goed navraagt (zwart op wit) zodat we op tijd wisten dat er niets mogelijk was.

Twee maanden later weer eens naar Spanje vertrokken. Nu met meer gegevens wat en waar we een huis wilden. Hogar Creativo had op basis van ons vorig bezoek een aantal woningen uitgezocht die misschien wel geschikt waren voor ons. Samen met een paar collega makelaars die hun uitgezocht hadden zijn we gaan kijken naar een diversiteit aan woningen. Want tenslotte willen we er een B&B in gaan beginnen, dus hebben we ook wat ruimte nodig. En ja hoor, samen met collega Alora Properties kwam er weer een mooi huis uit de bus.

Net iets boven Alora een schitterende Finca met een heel mooi uitzicht. Een groot deel van de grond was nl. een berg. Wij vonden dit niet zo erg, 's winters stroomde er een beekje door de berg en liepen er de berggeitjes langs. Geen verkooppraatje want we hebben het zelf gezien. Het zwembad was dan wel niet zo groot maar in het huis zaten 5 slaapkamers zodat er 4 kamers voor verhuur over bleven. Het was te mooi om waar te wezen. Een huis precies naar onze zin op een stuk grond van 6500 m2. We hadden alles al in het klad uitgetekend. Hoe in de slaapkamers een en-suite badkamer gemaakt moest worden, waar de buitenkeuken met ontbijtterras moest komen, waar de parkeerplaats en de poort moesten komen. De prijs was in een half uur overeen gekomen en we hadden in feite het huis al gekocht.
Nu moest de makelaar de papieren gaan verzamelen om deze naar onze advokaat te laten sturen om alles te checken. Of het huis legaal gebouwd is en of alles klopt bij het kadaster. Binnen een paar dagen lag alles al bij advokatenkantoor Manzanares waar het perfect wordt uitgezocht.
Inmiddels weer thuis kwamen ze er achter dat er iets niet klopte in het kadaster en dat er géén 6500 m2 op papier stond. Het waren er helaas maar 650 m2, dus geen ontbijtterras en geen parkeerplaatsen. Dan geeft het ineens weer wat beperkingen. Via, via, hoorden we ook dat er géén water meer aanwezig was. De bestaande waterput was helemaal uitgedroogd. Jammer, maar hoewel dit voor ons een droomhuisje was hebben we besloten om toch maar verder te zoeken, we waren eigenlijk nog maar kort aan het zoeken.
Intussen dat de makelaar weer naar nieuwe mogelijkheden zocht waren wij alweer aan het kijken wanneer we weer naar Spanje konden vertrekken.

Dit werd begin December, maar hierover de volgende keer.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Betty,

Leuk om zo op de hoogte te blijven. Hopelijk hebben jullie in de toekomst meer geluk met de zoektocht naar een geschikte B&B.

Groet Francois