woensdag 25 juli 2007

Vertrouwen op bouwgrond

Op een "het roer om" dag gesproken met diverse specialisten op het gebied van emigratie naar Spanje. Hier hebben we bij verschillende mensen aangegeven wat wij wilden gaan doen en in welke streek. Binnen een paar dagen werden we gebeld door een makelaar die wel iets voor ons had. Een groot stuk bouwgrond waar wel het een en ander op gebouwd mocht worden.

Het overviel ons wel om van een bestaande Finca over te stappen naar het bouwen van een eigen huis. Wij waren al herhaaldelijke keren gewaarschuwd voor het zelf bouwen door onze Belgische makelaar. Dit zou bijna onmogelijk zijn.
Maar eigenwijs is ook wijs, dus wij wilden het wel eens gaan bekijken.

Meteen weer een vlucht geboekt om nog eens rond te kijken naar die grond en naar nog een aantal huizen. We waren gaan logeren in B&B "Casa don Carlos" , helaas was het weer niet zo goed maar je kunt je daar goed vermaken. We moesten tenslotte toch veel weg naar bezichtigingen.
Bij één van deze bezichtigingen hebben we wel een heeeel mooi huis gezien. Het lag dan wel niet in de streek waar wij zochten, maar toch. Het lag in de Aqarquia in de buurt van Comares. Het heeft ons zeker stof tot nadenken gegeven.

Ook kregen we een schitterend huis te zien in de buurt van Alora. Een huis met groot zwembad en een apart gastenverblijf. Maar om aan onze wensen te voldoen moest er ook nog iets verbouwd worden. Dus ook verbouwingskosten. Het lag allemaal iets boven ons budget.
De eigenaar van dit pand was óók een Harley-Davidson rijder en heeft zelf een makelaarskantoor in Mijas. Tulipestates. Met deze mensen (Hein & Willem) hebben we nog steeds contact.
Op een regenachtige zaterdag bij de casa afgesproken met de makelaar die dat grondstuk te koop had. Zo op foto zag het er goed uit, er lagen al 3 stukken fundering van plusminus 90 tot 100 m2 om op te bouwen. Er waren wel een aantal restricties aan, er mocht een B&B gestart worden als alles op basis van rural werd verwezenlijkt. Dus moesten de huizen van hout gebouwd worden. één huis voor onszelf en twee huizen te verdelen in minimaal 6 luxe kamers. De huizen konden in Spaanse stijl gebouwd worden zodat het goed in het landschap paste.

Dinsdag ochtend eens vlug met die makelaar naar dat grondstuk gaan kijken, 's middags was de terugvlucht alweer. Het grondstuk lag er redelijk mooi bij. Vlakbij lag al water en stroom en het uitzicht was perfect. We konden met een gerust hart terug naar huis vliegen.
Ondertussen heeft de makelaar alle berekeningen gemaakt wat het allemaal zou gaan kosten. Het zou net binnen ons budget liggen. Hierbij kwam de vraag of we alvast wat geld over konden maken voor de eerste kosten op te vangen, zo'n 20.000 duizend euro. Hiervoor wilden we natuurlijk wel eerst het een en ander op papier zien. Beginnen met een "Nota Simple" en een bouwvergunning en een tekening zoals het zou worden (goedgekeurd door de gemeente).

Nou die bouwtekening hebben we ontvangen.

En zoals je ziet zo'n tekening kun je een kind nog beter laten maken.
Zelfs de Advocaat kon via de gemeente van "Valle de Abdalajis" niet achterhalen of er überhaupt gebouwd mocht worden. Het werd allemaal steeds waziger rond dit project.
Grond waarvan we niet wisten of erop gebouwd mocht worden. laat staan houten huizen. Er konden geen goede afspraken gemaakt worden. Een goede bouwtekening werd niet gemaakt voordat er veel geld werd betaald.
Aan de hand van de informatie die we ontvingen en de druk die hun legden bij het storten van toch wel veel geld, hebben we maar besloten om van dit project af te zien.
Dus ons bezoek in februari was ook weer niet goed afgelopen.
Weer een les geleerd.
Het leuke was dat we daar met Paul & Patricia afgesproken hadden die daar in februari naartoe geëmigreerd waren. Was een leuk weerzien. en natuurlijk ook hier weer tips opgedaan.
Tot de volgende keer

Geen opmerkingen: