zondag 29 juli 2007

Toch bouwen ? Of weer een flop ?

Nu dat grondstuk bij Valle de Abdalajis niet doorgaat zijn we in April maar wéér terug gegaan naar Spanje om weer eens rond te gaan kijken. Onze makelaar verwittigd dat we weer zouden komen en dat we weer een selectie huizen wilden gaan bekijken. We hadden zelfs onze eisen (voorkeuren) al een beetje bijgesteld. Het huis zou nu ook in de Axarquia mogen liggen, maar dan wel wat dichter bij de kust.

Maar bij hun ook doorgegeven dat we dat zelf bouwen ook wel iets vonden. Dus er kon ook naar grondsukken gezocht worden waar legaal op gebouwd mag worden. Dit is inderdaad haast onmogelijk.

De dag na aankomst al meteen op pad voor een paar bezichtigingen rond Alora. Weer samen met Hogar Creativo en Alora properties op weg naar verschillende objecten. Hierbij kregen we een mooi grondstuk te zien waar al een bouwlicentie en een project op zat. De andere dag nog in de Axarquia rondgereden om een aantal huizen en grondstukken te gaan bekijken. Hier staan zeker mooie huizen tussen. En ook mooie grondstukken met zeezicht, maar of legaal gebouwd mag worden wist eigenlijk niemand. Om te kunnen bouwen had je hier vaak wat slinkse omweggetjes om dat te kunnen doen. Na alle bezichtigingen door gereden naar de thuisbasis van Hogar Creativo om daar wat te gaan eten en alles nog eens goed door te spreken.

Wat een mooi dorp dat Frigiliana.

Zo weer een dag daar door de bergen gereden te hebben was het ons duidelijk dat we toch wel heel graag in de buurt van Alora zouden willen wonen. Onder het genot van een biertje hebben we dan maar besloten dat we wel voor dat grondstuk in Alora wilden gaan. Natuurlijk mits alles legaal was en alle vergunnigen wel zouden kloppen.


Het grondstuk zou dan natuurlijk nog wel verdeeld moeten worden, maar een 10.000 m2 is voor ons voldoende hoor. We hadden verder alle afspraken afgezegd en zijn een paar dagen door de streek gaan rijden. Zo hebben we heel de kustlijn ook eens goed gezien. Zoals Torremolinos, Fuengirola, Mijas en nog vele andere dorpen daar in de buurt. En natuurlijk weer eens door El Chorro gereden, want wat is het daar toch mooi.

Met een goed gevoel terug naar Nederland gevlogen om daar af te wachten wanneer advokaat Manzanares met nieuws omtrent dat grondstuk zou komen. Als je op iets wacht duurt het altijd lang, maar goed werk heeft tijd nodig. En uiteindelijk kwam het verlossende mailtje waarin stond dat er op dit grondstuk gebouwd mag gaan worden. Eindelijk iets waar we naartoe konden leven. Patricia van Hogar Creativo had intussen al tekeningen gemaakt hoe we dit project het beste aan konden passen naar onze wensen., het zag er dan ook schitterend uit.

Helaas hadden wij weer de pech dat de verkoper op vakantie was en dat we weer een paar weken moesten wachten voordat we een voorlopig koopcontract konden tekenen. Nu het zover was moesten we natuurlijk ook eens de hypotheek gaan regelen. Ook dat viel niet mee.

Op alle hypotheek perikelen kom ik nog eens uitgebreid op terug.

Niet alle hypotheekverstrekkers geven een hypotheek af op rural grond en als ze dat wel doen gaat dat heel wat stukken anders dan hier. Maar goed, we hadden er toch een paar gevonden die ons wel vooruit konden helpen. Het jammere hiervan is dat deze eerst geld moeten zien voordat ze iets doen. Natuurlijk is het ook logisch dat er eerst een taxatie wordt gemaakt voordat een geldverstrekker ons een hypotheek wil geven. We hadden 2 geschikte geldverstrekkers gevonden waar wij van vonden dat het wel klikte. Het is ook vaak een kwestie van gevoel. Voor ons waren dat Casa Hipoteca en Banco rural de Granada.

1 opmerking:

Patries zei

Hola!

Nog nieuws wat betreft de vergunningen en de hypotheek?
Het wordt echt hoog tijd dat jullie hier komen wonen :-)!

In tegenstelling tot Nederland (ik kan een gemene grijns af en toe niet onderdrukken hihi) is het weer al sinds 21 mei onafgebroken prachtig en heerlijk warm! Soms te warm om iets te doen, maar alla, manaña manaña leer je snel :-)

Ook is het verbazend druk in de badplaatsen, juli is echt wel de topmaand van vakantie door Spanjaarden. Het is overal gezellig druk en er wordt vanalles georganiseerd, heel erg leuk!

Ik hoop dat jullie snel goed nieuws hebben!

Muchos cariños
Paul y Patricia